ABC Sleep Center

 

Gebruiks- en onderhoudsadviezen voor MATRASSEN

ADVIES VOOR EEN UITSTEKENDE NACHTRUST:

Voor de optimale kwaliteit van uw nachtrust, willen we u van het volgende advies voorzien:

  1. Zorg voor voldoende licht en ventilatie in uw slaapkamer en laat uw matras overdag goed luchten.
  2. Houd uw huisdieren buiten de slaapkamer en zeker uit uw bed.
  3. Stof uw matras regelmatig even af. Let op! Niet stofzuigen.
  4. Keer uw matras 1 maal per 3 weken om, zowel in de lengte- als in de breedterichting, zodat deze overal gelijkmatig belast wordt. Uitzondering hierop zijn matrassen die eenzijdig beslaapbaar zijn.
  5. Gebruik bedlinnen dat gemakkelijk vocht doorlaat en reinig dit regelmatig.
  6. Zorg voor een temperatuur in uw slaapkamer van ongeveer 18 *C.
  7. Maak altijd gebruik van een matras bescherming- set, deze bestaat uit een molton en een hoeslaken.
  8. Bij een matras met een afneembare hoes, is de hoes alleen wasbaar indien er een was-label aanwezig is. Bij de overige matrassen is de rits alleen aanwezig vanwege productie doeleinden.

 

MATRAS:

Onze matrassen zijn zorgvuldig samengesteld uit de beste materialen. Ze bestaan onder andere uit koudschuim, traagschuim, latex en coolgel. Matrassen kunnen wel of niet een pocket verende kern bevatten. Al deze matrassen worden omhuld door een tijk die uitblinkt in luxe en zachtheid. Het kiezen en produceren van de matras onderdelen is met uiterste zorg gebeurd, waardoor we top kwaliteit kunnen aanbieden.

MATRASBESCHERMING-SET

Voor optimale bescherming van uw matras is het gebruik van een molton en hoeslaken noodzakelijk. Om in aanmerking te komen voor garantie kan er verwezen worden naar het gebruik van een molton en hoeslaken.

Matrasdikte

Uw nieuwe matras wordt met uiterste zorg ingepakt. Door opslag, transport en de stevige verpakking kan de matras enigszins samendrukken. Dit kan er voor zorgen dat de matras enige tijd nodig heeft om de originele afmetingen aan te nemen. Hierbij dien je rekening te houden met een marge van ongeveer 2 centimeter ten opzichte van de aangegeven afmetingen.

De eerste nachten

Het is normaal dat u even moet wennen aan het nieuwe matras. Waarschijnlijk bent u een ander matras gewend of moet u wennen aan de combinatie met de nieuwe bedbodem. Een ‘inlig-periode’ van 4 weken is gebruikelijk.

Daarnaast kan een nieuw matras (topper) tijdelijk een specifieke geur afgeven, welke afkomstig is van de gebruikelijke schuimmaterialen , stof en verlijming. Deze geur is absoluut ongevaarlijk en verdwijnt meestal na een korte periode van goed luchten.

Contourvorming

Na enkele weken gebruik van het matras kan er contourvorming (vervorming van de toplaag door aanpassing aan het lichaam) optreden. Dit is een natuurlijke reactie op het gebruik. De materialen zullen namelijk inklinken. Deze contourvorming kan ongeveer 10% van de hoogte van de matras bedragen. Door de matras regelmatig te keren, verdeeld u de contourvorming over het gehele matras. Contourvorming is onvermijdelijk en doet geen afbreuk aan de kwaliteit van het matras of uw ligcomfort. Om deze reden valt het niet onder de garantie.

Schimmelvorming

Een hoge luchtvochtigheid kan er voor zorgen dat er aan de onderkant van uw matras schimmelvorming ontstaat. Uw matras kan door schimmel ernstig beschadigt of zelfs volledig onbruikbaar worden. Om schimmelvorming tegen te gaan, bevelen we u aan om de aandachtspunten onder het kopje ‘advies voor een uitstekende nachtrust’ goed op te volgen.

Schade aan uw matras door schimmelvorming kan uitsluitend het gevolg zijn van condensatie die zich gevormd heeft in een vochtige ruimte. Om deze rede wordt deze schade uitgesloten van de garantie.

Pilling

Door het gebruik van uw matras kennen vezelpropjes ontstaan op het doekoppervlak (pilling). Dit pillen is onlosmakelijk verbonden aan het product en heeft geen nadelige gevolgen voor de kwaliteit en het ligcomfort van uw matras.